Gratis program

Det är en djungel bland alla datorprogram och att hitta det man behöver är inte alltid det lättaste. I ett försök att få ordning på detta har vi sammanställt en egen lista med program som vi tycker är absolut nödvändiga. 

Antivirus

Genom att installera ett antivirusprogram skyddar du din dator mot trojaner, virus och andra skadliga filer då du surfar på internet.

Automatisk installation

Har du precis fått en ny dator eller omformaterat en gammal? Det finns inte mycket som är tråkigare än att behöva installera program ett i taget. Detta har vi löst genom att sätta ihop alla program som du kan tänkas behöva till ett och samma. Starta bara installationen, luta dig tillbaks och ta en kaffe så sköter installationen sig själv.  

Bildredigering

Bildbehandlingsprogrammet är online, lättanvänt och kan ses som en lightversion och inkörsport till det populära bildbehandlingsprogrammet Photoshop.  

 

E-post

Thunderbird hjälper dig att organisera din mail. Lättanvänd med många bra funktion som t.ex. adressböcker, grupper, möjlighet till att ha flera konton m.m.  

Kontor

Många använder idag datorn som sitt främsta arbetsverktyg. Här har vi sammanställt en lista med program som är likvärdiga de dyra kontorsprogrammen med den stora skillnaden att dom är helt gratis.

Optimering

För att din dator inte ska bli slö och krånglig är det viktigt att se till att den är optimerad och utnyttjar sin fulla prestanda. Ett steg på vägen till detta är att rensa datorn från alla onödiga filer.

Videospelare

Att vi väljer att rekommendera VLC kommer knappast som en chock för någon. VLC har klarat tidens test och står allt jämt som det självklara valet för både proffs och privatbrukare. 

Webläsare

Vi väljer att rekommendera en uppstickare i mängden av webbläsare. Vi grundar vår rekommendation på att webbläsaren är enkel och snabb med en bra lösenordshantering.